[...] po treningu Zbyt duża ilość cukru dostarczonego w posiłku spowoduje duży, stale utrzymujący się wyrzut insuliny do krwi. Skutkiem tego będzie spadek hgh. Nasuwa się pytanie, ile cukru powinniśmy umieścić w owym posiłku? Moja sugestia to 2-4 gramy cukru na każdy gram białka. Zaś cała kaloryczność posiłku powinna być największa w całej diecie, [...]
[...] ok. 100 g (białka) Mamy zatem rozpisany ilościowy udział tych dwóch makroskładników w diecie. A co z tłuszczami? 3. Ustalamy ilość spożywanych tłuszczy. Jak? Musimy zobaczyć ile kalorii będziemy dostarczali z ustalonej ilości węgli i białka. Wiemy, że 1 g tych składników to ok. 4 kcal. Więc: 350 g węglowodanów = 1400 kcal 100 g białka = 400 kcal [...]
[...] się znajdować aby było ok. Na pierwszy miejscu zawsze ale to zawsze stawiamy na Dietę, a raczej powinno się tak robić. Obliczamy zapotrzebowanie i tak według jego wyliczamy ile kcal i gram białka, węglowodanów i tłuszczu powinniśmy spożywać. Jako źródło węglowodanów amatorzy diet często zamiast płatków owsianych dają różnego typu płatki [...]
[...] i nie mogę sobie z nim poradzić. Jestem na diecie redukcyjnej i chcę spalić tkankę tłuszczową, ale nie tracić zbytnio na wadze. Jem według zapotrzebowania (tyle kalorii ile spalam) i trenuję siłowo. Jednak mam problem z ułożeniem diety. Oto, co napisał Tyka w jednym z postów podwieszonych (stosuję właśnie tą dietę): *** Etap drugi - [...]
No wlasnie, ile powinno sie spozywac dziennie białka...??? Gdzieś czytalem ze od ok. 0,8g do 2g na kilogram masy... A gdzie indziej piszą, ze jest to ok 220g, czyli znacznie wiecej... ALE PRZECIEZ BIALKO BIAŁKU nie jest rowne! Wspolczynniki BV sie roznia od siebie, wiec np. jesli bym spozywal 100g gram bialka sojowego BV 76 to bede mial na pewno [...]
[...] w oleju sojowym mam 29 gram białka na 100 gram produktu. Przynajmniej tak jest napisane. Moje pytanie brzmi: skoro w puszcze masa netto jest 170g, a masa ryby 120g, to ile jest razem białka w takiej puszce? Wychodzi albo 49 albo 34, różnica jest spora. Proszę uprzejmie o powstrzymanie się od odpowiedzi w stylu "użyj wyszukiwarki", bo [...]
Cześć, Ile gram kolagenu polecacie brać dziennie? Chcę zacząć brać kolagen, ponieważ czasem odczuwam lekki dyskomfort w stawach podczas/po treningu. Raczej rzadko to występuje i głównie jak mam gorszą regenerację (np. tydzień z gorszą jakością/ilością snu). Kupiłem hydrolizat białka kolagenowego firmy Witpak. Na opakowaniu zalecana jest dawka 3g, [...]
[...] jak możesz sobie normalnie popić od czasu do czasu bez jakigokolwiek dodatkowego grama tłuszczu. Oraz bez potrzeby liczenia kalorii w czasie picia tyle ile Ci się żywnie podoba. Użyj tej metody tak, jak Ci ją wyłożyłem. Jeśli do tej pory uważnie czytałeś, zrozumiesz podstawowe przesłanki. Przetestowałem to na sobie oraz na [...]
Poniewaz na forum pojawia sie coraz to wiecej pytan o podawanie diet postanowilem napisac posta w ktorym wszystko by sie wyjasnilo Dieta dla osob starszych Właściwe odżywianie pozwala zachować dłużej sprawność fizyczną i umysłową. Proces starzenia się organizmu jest nieuchronny. Często możemy jednak sprawić, aby postępował on wolniej i dzięki [...]
[...] mięśniowe powstałe na skutek stanów zapalnych wywołanych ponadrywanymi włóknami mięśniowymi. Dysproporcje- siłowe, strkuturalne- wszelkie nieprawidłowości w budowanie i sile mięśni antagonistycznych. Większość wad postawy związana jest z takimi nieprawidłowościami, np hiperlordoza jest związna z dysproporcją pasa lędźwiowo-brzusznego na [...]
[...] ŚRODA: Pośladki/Brzuch/Łydki CZWARTEK: Wolne PIĄTEK: Dwugłowe/Równowaga/Łydki SOBOTA: Barki/Biceps/Triceps NIEDZIELA: Wolne Faza 2 jest najintensywniejszą fazą. O ile niektóre poprzednie i następne mikrocykle mają pewną granice tolerancji dla przesuwania dni - o tyle mikrocykl lowerbody takowej nie posiada. Ważny jest nawet dzień [...]
[...] zdrowi, przynajmniej do początku XX wieku. Kiedy zaczęli zwiększać ilość spożywanego białka, zaczęły się pojawiać chroniczne schorzenia. Więc nie ma to nic wspólnego z tym ile jedli węglowodanów i tłuszczu. To wszystko dlatego, że nasze ciało może z łatwością konwertować tłuszcz w węglowodany oraz węglowodany w tłuszcz. Bardzo łatwo jest [...]
[...] się białka o wysokiej wartości biologicznej (dużej ilości aminokwasów egzogennych) proporcja B:W może wynosić 1:1-1,5. Nie należy głodzić się ani przejadać, pić tyle, na ile ma się ochotę. Białka i tłuszcze powinny być pochodzenia zwierzęcego, a węglowodany powinny być dostarczane najlepiej w postaci skrobi z ziemniaków, zbóż (mąki) oraz [...]